Frontwalker Kidz

Frontwalker i Sundsvall såg en efterfrågan på en programmeringskurs för ungdomar och startade därför upp Frontwalker Kidz. Vår förhoppning är att Frontwalker Kidz ska väcka ett tidigt intresse för programmering hos ungdomar. Vi ställer upp med erfarna utvecklare och coacher som finns till hands både under och efter kursen.

Bakgrund

Idag lägger många ungdomar tid på att konsumera olika typer av datorspel. Som komplement till detta och för att ge kunskap till vad som krävs för att spelen skall bli till startade Frontwalker i Sundsvall kursen Frontwalker Kidz.

Genomförande

Kursen består av 10 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig att programmera. Kursen är designad för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 10-14 år. De får utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben.
Frontwalker skapar även en Community där eleverna kan kommunicera kring övningar, exempel och utveckling under kursen men även efter avslutad kurs. Plattformen som Frontwalker använder sig av är Tynker. En välrenommerad plattform för spelutveckling, webbutveckling och utveckling av egna appar. Tynker har idag cirka 7 miljoner registrerade användare.

Resultat

Responsen har varit positiv och de flesta platserna fylldes snabbt för Frontwalkers första kurstillfälle som gick av stapeln den 28 april 2014. Kursen kommer att följas upp med vidareutbildningar för de som är intresserade av att fortsätta lära sig programmera.

 

Kontakt

Annica Brugge

Annica Brugge

Administratör

Telefon:
072 - 503 88 28
E-post:
Skicka mail